Mannengroep Artan

Wat wordt er van ons mannen veel gevraagd in deze tijd. We moeten van ons zelf vaak aan hoge eisen voldoen: we moeten succes hebben, controle houden, het overzicht bewaren, verantwoording dragen in onze relatie/gezin en op het werk.

En als we het niet meer aankunnen zetten we gewoon een tandje bij. Eigenlijk moeten we alles kunnen en onze enige overlevingsstrategie is gewoon doorgaan en niet zeuren. Om het vol te houden, moet je jezelf kunnen wegcijferen en vooral niet zeuren of stilstaan bij hoe het nu echt met jezelf gaat. We gaan steeds harder werken, trekken ons terug (cijferen ons zelf weg), we geven geen grenzen meer aan en we ervaren steeds meer dat we er alleen uit moeten zien te komen en dat er niemand meer is die ons begrijpt.
Het gevolg kan zijn dat we uitgeput raken, we het moeilijke vinden om relaties aan te gaan en in stand te houden, we het contact verliezen met vrienden en familie, angsten en spanningsklachten die toenemen. We raken uitgeput en zoeken daardoor ongemerkt een uitvlucht in werk, drank, seks etc.
Hulp vragen doe je niet, je gaat door tot je erbij neervalt.
Met andere mannen hierover praten en aan de slag gaan werkt helend en je merkt dat je niet alleen staat.

Voor wie?

Mannen die bovenstaand herkennen en te maken hebben met depressiviteit/somberheid, angsten, onzekerheid, burn-out, stress, gezinsproblemen, piekeren, moeite met grenzen aangeven, problemen in relaties enzovoort.

Werkwijze groep

Onze werkwijze is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van iedere man. We gaan er vanuit dat de meeste mannen zelf heel goed in staat zijn om naar hun zelf te kijken, hierbij stil te staan en groei te herkennen als ze zichzelf meer gaan accepteren. We zullen je hierbij aanmoedigen stil te te staan bij je gedachten, om gevoelens en emoties toe te laten en om deze vervolgens te verwoorden zonder dat er directe adviezen of oplossingen op tafel worden gelegd. Sterker nog, jij als man en de groep zelf bepalen in welke richting het proces van de therapie zich ontwikkeld. Eigen initiatief en zelfwerkzaamheid is nodig naast de mogelijkheid van zelfwaarneming en reflectie.

Ervaringsgericht en persoonlijk zijn de sleutelwoorden die deze vorm van therapie zo effectief maakt! In de groep leer je hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Je je eigen grenzen gaat ervaren en aangeven. Je weer energie krijgt, je overlevingsstrategieën kan verbeteren, weer trots op jezelf kan zijn en vooral weer contact krijgt met jezelf en de ander.

Thema’s die aan bod kunnen komen:
  • Hoe sta ik in relaties met bijvoorbeeld mijn partner, kinderen, ouders en of vrienden?
  • Wie ben ik? Wat wil ik? en wat voel ik?
  • Hoe ga ik om met mijn onzekerheid en gevoel van eigenwaarde?
  • Welke rol speelt seksualiteit in mijn leven?
  • Wat is de zin van het leven en hoe is mijn relatie met God?
Kosten

250 euro en je verbind je tot 6 bijeenkomsten

Aanvang

De mannengroep komt tweewekelijks bij elkaar op donderdagavond van 19:30-21:30 (definitieve startdatum nader te bepalen bij minimaal aantal deelnemers)

Aantal deelnemers

De groepsgrootte is 6-8 mannen

Locatie

Nader vast te stellen maar mogelijk in Praktijk Artan of omgeving van Oud-Beijerland of ‘s-Gravendeel

Voor meer informatie en aanmelden:

Huibert Steen: 06-83167454
Via de mail: mannengroep@praktijk-artan.nl

Voordat je tot de mannengroep wordt toegelaten is er een intakegesprek van 30 minuten. Hierbij moeten we het vertrouwen krijgen dat de sessies kunnen volbrengen en kun je kennis maken met onze werkwijze! Voor dit intakegesprek rekenen we €25,-

Door wie

Deze groepstherapie wordt gegeven door twee hulpverleners:

Jaco van Heemskerk is Gestalttherapeut in opleiding en heeft veel ervaring in de begeleiding van mannen in groepsverband.

Huibert Steen is Gestalttherapeut en heeft in Praktijk Artan zijn eigen praktijk. Hij werkt sinds 1996 als therapeut.